mandag den 25. maj 2015

Fantastiske rabarbermuffins med kokos/havregryn-crumble






Victor hjælper med at høste rabarber :)
Så er året første rabarber høstet. Det blev til knap 2 kg, så denne pinseweekend har stået i rabarberens tegn.
Jeg har kogt kompot, som blev brugt til græsk yoghurt og denne virkelig lækre rabarberkage med marengslåg fra Femina - opskrift
OG så brugte jeg et par timer i køkkenet i går på at udvikle disse muffins. Jeg ønskede en lidt massiv kage med kokos og sprød crumble på toppen. Jeg er SÅ tilfreds med resultatet og er glad for at kunne dele dem :)

Dette er en stor opskrift, da de skulle med på tur med hele familien. Der bliver 24 store muffins.

Fyld/crumble:
400 g. rabarber skåret i små stykker
2 spsk. sukker
125 g. kokosmel

Tilsættes til crumblen:
50 g. blødt smør
1 1/2 dl. havregryn 

Rør rabarberstykker, sukker, kokosmel sammen. Tag 1/3 af fyldet fra og kom havregryn og smør i. Bland det godt sammen med fingrene.

Kagedej:
225 g. smør, smeltet
500 g. sukker
4 æg
400 g. mel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1/2 dl. mælk

Forvarm ovnen til. 200 grader.
Pisk smør og sukker godt sammen. Kom æggene i et ad gangen og pisk mellem hvert æg.
Bland mel, bagepulver og vanille og sigt det i dejen. Tilsæt mælk og vend dejen sammen. Tilsæt rabarber/sukker/kokosmel-fyldet.
Fordel dejen i 24 muffinsforme (fast form med papirforme i).
Fordel crumblen ovenpå og tryk den en anelse ned i dejen.
Bag kagerne v. 200 grader (alm. ovn) i ca. 30 minutter. De skal være gyldne og sprøde på toppen.
Køl dem af og server dem som de er eller med en klat creme fraiche/flødeskum.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar