søndag den 1. februar 2015

Asiatisk Råkost


I aften lavede jeg denne råkost som tilbehør til en tærte. Den er supernem og hurtig at bikse sammen og så smager den altså rigtig skønt og vil med garanti blive lavet igen og igen. 
Den vil gøre sig rigtig godt som tilbehør til laks eller teriyakimarineret kylling.

3 mellemstore gulerødder
125 g. bælgede edamamebønner (køb dem uden bælg, ellers er det lidt et arbejde)
2 stængler forårsløg
1 lille håndfuld friskhakket koriander
1 håndfuld saltede peanuts, grofthakkede

Dressing:
2 spsk. risvinseddike (rice vinegar)
saften af en halv citron
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olie (raps, avokado eller oliven)
1 spsk. sød chilisauce
1 tsk. sukker
salt og peber

Skræl gulerødderne og skær dem i juliennestrimler.
Overhæld de frosne bønner med kogende vand. Lad dem stå i et par minutter til de er tøede. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Skær forårsløget i tynde strimler.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med grøntsager og friskhakket koriander. 
Ved servering vendes de hakkede peanuts i råkosten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar