søndag den 11. januar 2015

Tomatsuppe med mascarpone


Vi kører lig med andre år "spare-januar". Ikke forstået på den måde, at vi ikke tillader os at nyde livet, men at vi gør noget ekstra i forhold til at få brugt alle rester, tømme ud i fryser, viktualierum osv. Der går altid lidt sport i det, og følelsen af at smide tomme emballager, frem for halvtomme, er virkelig god.
I aften fik jeg tømt en bøtte mascarpone, en pose løg, en rest røde linser, en rest kogt pasta og nogle madbrød fra fryseren. Dejligt :) 
At resultatet så er blevet min bedste tomatsuppe til dato er jo ikke så ringe endda :)

2 løg
4 fed hvidløg, presset
1 spsk. olivenolie
3 gulerødder (store)
1 lille dåse tomatkoncentrat (70 g.)
1 spsk. tørret oregano
2 spsk. balsamico
2 dåser/kartoner hakkede tomater
1 godt skvæt tabasco
1 l. vand
2 grøntsagsbouillonterninger
1 dl. røde linser
200 g. mascarpone
1 håndfuld frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
salt og peber

Til servering: evt. pasta og brød

Skær løget og gulerødderne i tern.
Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde. Tilsæt tomatkoncentrat, gulerødder, oregano og balsamico og svits det under omrøring.
Tilsæt hakkede tomater, tabasco, vand, linser og bouillonterninger.
Kog suppen op og lad den simre i ca. 25 min.
Blend suppen helt glat og rør mascarpone og basilikum i. Kog suppen op igen og smag til med salt og peber.

Server med eller uden kogt pasta (tilsættes suppen til sidst) og godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar