torsdag den 1. januar 2015

Kokosrejer m. mango/myntedip



Denne lille snack var en del af nytårets tapasbord. 
Rejerne skal helst laves friske, men dippen kan med fordel laves i forvejen.

Store rejer (Vannamei- eller tigerrejer) - antal afhænger af, hvor mange man vil lave til
1 sammenpisket æg
Hvedemel
salt og peber
Kokosmel

Rapsolie til stegning

Dup rejerne tørre.
Put sammenpisket æg, hvedemel (m. salt og peber) og kokosmel i hver sin skål. 
Dyp først rejerne i æg, derefter mel, æg igen og tilsidst kokosmel.
Steg rejerne i rigelig olie til de er gyldne på begge sider. Ca. 1/2-1 minut på hver side.
Læg dem på køkkenrulle. Servér straks.

Mango/myntedip (forholdsvis stor portion - rigeligt til 30-40 rejer)
1 mango
Saft af 2 limefrugter
1/2 rød chili
1 lille håndfuld mynteblade
1 lille håndfuld frisk koriander
1 tsk. fiskesauce
3 spsk. yoghurt naturel
1 spsk. sukker

Skræl mangoen og skær den i grove stykker.
Kom den i en skål med limesaft, finthakket rød chili, krydderurter, fiskesauce, yoghurt og sukker. Blend det hele godt sammen med en stavblender ( eller i en blender).






Ingen kommentarer:

Send en kommentar