torsdag den 1. januar 2015

Basilikumis


I know - det lyder skørt. Men tro mig, det holder. Isen er f.eks. en skøn ledsager til tunge chokoladekager. Den er en del af 2014's nytårsdessert serveret sammen med chokoladesoufflé og skovbærskum - Opskrift

Opskriften giver ca. 750 ml. is

1/2 l. sødmælk (brug ikke magere mælk - det går ud over smag og konsistens)
Saften fra en limefrugt
En potte frisk basilikum
6 æggeblommer
175 g. sukker

Varm mælk, lime og halvdelen af basilikumbladene i en kasserolle. Det skal være lige under kogepunktet. Tag den af varmen og lad den køle af i ca. 15 min.
Pisk æggeblommerne med sukkeret. Varm mælken op til kogepunktet igen og hæld den langsomt i en tynd stråle ned til æggeblommerne under konstant piskning. Hæld cremen tilbage i kasserollen og varm den forsigtigt op til ca. 85 grader (når det begynder at tykne).
Køl cremen helt ned før den køres i en ismaskine.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar