Tærtedej
75. smør/margarine
150 g. hvedemel
50 g. grahamsmel
1 spsk. creme fraiche el.lign
2 tsk. tørret timian
Den nemme måde: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til dejen er samlet.
Alternativ: Skær smørret i tern og gnid det sammen med de to typer mel og timian. Saml dejen med creme fraiche
Sæt dejen koldt en halv times tid.
Udrul dejen og kom den i en tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 15 min. v. 200 grader
Fyld
ca. 750 g. rødløg
200 g. hel spinat (gerne frossen - optøet)
25 g smør
3 spsk. balsamico
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. tørret timian
3 æg
1,5 dl. mælk
50 g. revet ost
salt/peber
Rens løgene og skær dem i tynde ringe.
Smelt smørret i en sauterpande og steg rødløgene heri. Tilsæt balsamico, dijonsennep, timian og spinat. Steg ved konstant omrøring til løgene er godt bløde.
Kom fyldet i den forbagte tærtebund.
Pisk æg, mælk, ost, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
Bag tærten v. 200 grader i 20 minutter.
I mens laves de honningristede valnødder.
Topping
50 g. valnødder
1 spsk. honning
1 rulle gedeost
balsamico-glaze
Rist nødderne på en tør, hed pande. Når de begynder at tage farve tilsættes honning og det røres godt rundt. Hæld nødderne på en tallerken og lad dem køle af.
Skær gederullen i tynde skiver. Tag tærten ud af ovnen - skru op til 230 grader.
Læg osteskiverne på tærten og sæt den tilbage i ovnen. Bag den færdig i ca. 10 minutter. Gedeosten skal boble op og være let gylden.
Tag tærten ud, fordel de honningristede valnødder herpå og top med et godt lag balsamico-glaze.
Server straks!
Tip: Du kan sagtens bage tærten i forvejen og så først fylde topping på, når du skal bruge den. Da skal tærten bare lunes i ovnen i ca. 20-25 min. før gedeosten kommes på.
Kommentarer
Send en kommentar