søndag den 24. august 2014

Svinemørbrad i parma/krydderurtesvøb


Vi elsker svinemørbrad her i huset. Det kan laves på så mange måder og bliver altid godt (hvis man husker ikke at stege den for længe, så den bliver kedelig og grå). Efterhånden har vi ret godt styr på, hvordan den skal steges. En kernetemperatur på 64-65 er perfekt. Skal den ligge at trække lidt før servering, skal den kun være 60 grader. Så får man en smuk let rosa mørbrad...mmmm..
I aften blev den svøbt i krydderurter fra haven - domineret af salvie, som vi virkelig har lært at elske og derefter et lag parmaskinke. Det var virkelig en bombe af velsmag - prøv selv!
1 stor afpudset svinemørbrad
2 spsk. dijonsennep
et stort bundt blandede friske krydderurter fra haven (SALVIE, timian, purløg, oregano...)
5 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke 
salt og peber
vand

Hak krydderurterne semi-fint. Pensl mørbraden med dijonsennep. Rul den herefter i de hakkede krydderurter. Pak mørbraden ind i skinken (luk med trætandstikker). Krydr med salt og friskkværnet peber.
Brun mørbraden på alle sider i smør i en varm sauterpande. Hæld lidt vand i bunden af panden, læg låg på og steg ca. 8 min. på hver side (ca. 16 min. i alt), til den har en kernetemperatur på 64 grader. Steg gerne uden låg de sidste 3 min, så skinken bliver let sprød. 
Servér straks med ovnkartofler, salat og kold krydderurtesauce.
Kan også serveres med pasta og tomatsauce 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar