Estragonkylling på grill med kold estragonsauce



Denne kylling har jeg lavet et par gange i år, hvor det ikke just er grillvejr, vi har manglet.
Jeg har lavet den i et lille støbejernsfad, men den kan også laves i en foliebakke.

1 hel kylling
groft salt og friskkværnet peber
1 rødløg
4 fed hvidløg
et bundt frisk timian

30 g. blødt smør
1 spsk. citronsaft
1 lille håndfuld friskhakket estragon
1 fed hvidløg, presset
salt og feber

Rens kyllingen og gnid den indvendig med salt og peber.
Skær rødløget i grove tern og halver hvidløgsfeddene. Fyld kyllingen med rødløg, hvidløg og timian.
Rør smør sammen med de øvrige ingredienser. Skær lommer i skindet på kyllingen og fordel estragonsmørret i lommerne.
Krydr kyllingen med salt og peber.
Læg kyllingen i fadet med ryggen nedad.
Steg kyllingen på grillen i ca. 5 kvarter.

Server kyllingen med grillede små kartofler, salat og estragonsauce

Estragonsauce
2 dl. creme fraiche
1 stor håndfuld friskhakket estragon
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. bearnaiseessens
1/2 tsk. sukker
salt og peber


Rør alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber.

Kommentarer