tirsdag den 17. juni 2014

Kødboller i tomatsauce med spidskålspasta og salvie


Vi har i aften fået denne ret, som tog sit udgangspunkt i, hvad jeg havde i køleskabet og i haven.
Det blev meget vellykket og hele familien spiste med velbehag.
Retten er klassisk italiensk, dog er pastaen her erstattet af "kålpasta", som gør sig virkelig fortrinligt og gør retten smækfuld af vitaminer og fattig på kulhydrater. Ungerne fik dog lov at få pasta i stedet ;)

Kødboller

500 g. magert hakket svinekød
2 finthakkede skalotteløg (eller et halvt alm. løg)
2 fed hvidløg, presset
1 dl. hvedemel
0,75 dl. mælk
1 æg
0,75 dl. revet parmesan
1 håndfuld frisk salvie, finthakket
1 tsk. salt
Godt med friskkværnet peber

Olivenolie til stegning

Rør alle ingredienserne godt sammen. 
Form farsen til kødboller med en stor teske/barneske. Steg kødbollerne i en pande med olivenolie på alle sider i olivenolie i en. Steg ved middel varme i ca. 10 min - vend jævnligt rundt i bollerne.

Tomatsauce

lidt olivenolie
1 finthakket løg
4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. tomatpuré
5 tomater
2 dl. hvidvin
3 dl. vand
salt og peber
125 g. ricotta (en halv bøtte)

Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie i en sauterpande.
Tilsæt tomatpure, tomater, hvidvin og vand og bring det det i kog. Lad det simre i ca. 15 min. Lav i mens kålpastaen (se længere nede)
Blend saucen i panden med en stavblender. Rør ricottaen i og smag til med salt og peber.
Vend kødbollerne i saucen og varm det igennem.

Pasta af spidskål m. salvie

1 stort spidskål
1 spsk. olivenolie
2 spsk. friskhakket salvie
friskkværnet peber
et lille drys salt

lidt friskrevet parmesan

Skær spidskålen i helt tynde strimler.
Steg kålen i olivenolie i en stor pande sammen med salvie. Steg ved høj varme, mens der vendes rundt i det. Tag det af, når det er blødt, men stadig har bid" - det tager ca. 3 min.  

Servér "pastaen" med kødboller i tomatsauce og top med lidt friskrevet parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar