Citrontærte med kanelkiksebund (Bastognekiks)



Sidste søndag faldt jeg over denne opskrift i Søndagsavisen. Opskriften blev afprøvet om mandagen, da vi skulle have gæster.
Det er en utrolig nem kage at lave og meget velsmagende - også efter 1-2 dage i køleskabet.

Der er kage til 6-8 personer

250 g. Bastognekiks
100 g. smør
1 dåse (397 g.) kondenseret mælk
4 æggeblommer
saft og skal af 2 økologiske citroner
2 dl. piskefløde

Smør en lille springform (20 cm.).
Tag 2 kiks fra til pynt og hak de resterende kiks til smulder - nemmest i en minihakker.
Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmulderet.
Pres blandingen ud i formen.
Bag bunden  v. 170 grader i 15 min. Afkøl den helt. Skru ovnen ned til 150 grader.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen med et piskeris. Rør citronsaft og skal i.
Fordel citroncremen på den bagte kiksebund og bag den på nederste ovnrille v. 150 grader i 18-20 minutter.
Afkøl og sæt tærten på køl indtil servering - dog min. 2 timer.
Pisk fløden til skum og fordel det over den kolde kage.
Knus de to kiks og drys dem ud over kagen.


Kommentarer