torsdag den 13. marts 2014

Marengsroulade med mandler og rabarberflødeskum



Jeg lavede denne sidste fredag, hvor vi fik besøg af Charlotte, som elsker marengs, og hendes kæreste René, og den var virkelig lækker.
I fryseren har jeg stadig et par poser rabarber, og der går jo ikke frygtelig længe, før planterne igen forsyner os med lækre frisk stængler, så det var jo oplagt lige at få has på nogle af dem :)
Det er en forholdsvist nem dessert, som kan laves i forvejen - den var også lækker to dage efter!

Opskriften passer til 8 voksne

250 g. rabarber
4 spsk. sukker
4 spsk. vand

4 æggehvider
2 1/2 dl. sukker
1/2 tsk. hvidvinseddike
1 dl. mandler

1/4 l. piskefløde

Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem op sammen med sukker og vand. Lad det simre, til det har konsistens som marmelade. Køl det af

Pisk æggehviderne stive med ca. halvdelen af sukkeret. Tilsæt resten af sukkeret og eddiken og pisk igen.
Fordel marengsmassen på en bageplade med bagepapir, så det bliver en bund på ca. 30x40 cm.
Hak mandlerne groft og drys dem ud over marengsen.
Bag bunden i ovnen midt i ovnen i 25 min. v. 175 grader.
Tag bunden ud af ovnen. læg et stykke bagepapir ovenpå og vend den rundt, så mandelsiden vender nedad. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle helt af (vigtigt for at kunne rulle den senere).
Pisk fløden til skum og vend rabarberkompotten i. 
Træk forsigtigt bagepapiret af marengsbunden og fordel skummet herpå. Rul sammen på den lange led. Læg rouladen på et fad med sammenføjningen nedad. Opbevar på køl til servering.


1 kommentar:

  1. Hej Maria .
    Tak en lækker opskrift. Har lavet den flere gange.
    Ville lige høre om du havde prøvet at bage den dagen før og så rulle den dagen efter.
    Mvh Anni

    SvarSlet