mandag den 3. marts 2014

Glaserede sesamkartofler



Endnu et hit fra min udklipsmappe. Jeg mener, at denne opskrift stammer fra "Krydderiet" - Irmas blad. Disse kartofler er virkelig smukke på tallerkener og samtidig særdeles velsmagende.

Opskriften passer som tilbehør til 6 personer

1 kg. små kartofler (gerne mallorca-kartofler)
4 spsk. sukker
25 g. smør
saften fra 1/2 citron
1 spsk. lyse sesamfrø
1 spsk. sorte sesamfrø
Salt og peber

Kog kartoflerne og pil dem.



Opvarm sukkeret på en pande og smelt smørret heri.
Vend kartoflerne i sukkermassen og svits dem ved lav varme.
Tilsær citronsaften og svits lidt videre. Drys sesam på og vendt godt rundt i kartoflerne. Krydr dem med salt og peber og server straks.



Herunder serveret med sennepssauce, svinemørbrad og vintersalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar