mandag den 3. marts 2014

Æbletrifli
Jeg havde nogle gamle æbler liggende i en pose på terrassen, og da vi fik besøg af vores forældre, var det oplagt at lave en dessert baseret på disse æbler. Det blev til en vidunderlig portionsanrettet æbletrifli.

Opskriften giver 6 store portioner 

Æblekompot
ca. 1,5 kg. danske æbler
1 vanillestang
1/2 dl. friskpresset citronsaft
80 g. sukker
5 spsk. vand

Skræl æblerne, skær dem i grove stykker og kom dem i en gryde. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom begge dele i gryden sammen med citronsaft, sukker og vand. Kog kompotten op og lade det koge i ca. 7-10 min. Der skal stadig være lidt bid i æblestykkerne.
Tag gryden af varmen og køl kompotten helt ned

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2 1/2 dl mælk

Kom alle ingredienserne i en gryde og rør dem godt sammen. Varm cremen op under konstant piskning. Kog cremen under omrøring i et par minutter til den tykner.

Tag gryden af varmen og lad cremen køle helt af.

Honningristede mandler
1 håndfuld mandler
2 tsk. honning

Hak mandlerne groft. Rist dem på en tør hed pande. Når de begynder at tage farve tilsættes honningen og der røres godt rundt i mandlerne. Tag panden af varmen og hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir. Køl dem helt af og skil dem ad.

Herudover skal bruges: 
2 dl. piskefløde, pisket til skum
1 pose makroner
1/2-1 dl. marsala (eller portvin, sherry)

Anret triflierne i glassene. Start med knuste makroner, dryp med marsala, æblekompot, creme. Gentag og slut af med en god klat flødeskum og top med honningristede mandler.

Lad triflien trække en halv times tid før servering. Mmmmmm :)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar