torsdag den 2. januar 2014

Portvins/rødvinssauce


Denne sauce kræver tid, da den skal koge godt ind for at opnå den gode intense smag.
Den gør sig godt til rødt kød og var en del af min nytårsmenu 2013/2014.

1 stort skalotteløg, finthakket
2 timiankviste
2 dl. portvin
2 dl. rødvin
1/2 dl. æblecidereddike
2 spsk. ahornsirup

Svits skalotteløg let i en smule smeltet smør.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bring det i kog. Skru ned og lad det simre til det er reduceret til ca. 1/3. Det tager en lille times tid.

1/2 l fond - opskrift
1 tsk. maizena
1 dl. vand
1 tsk sukker
et skvæt portvin
1 tsk timian
evt. 3/4 dl. piskefløde
salt

Bland den indkogte vinblanding med fond. Kog saucen op og jævn dem med maizena udrørt i vand.
Lad den koge lidt ind - ca. 1/2 time.

Smag saucen til med sukker, portvin, timian og salt.
Tilsæt evt. piskefløde for at få en glat og fyldig sauce. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar