lørdag den 28. december 2013

Rødkålsalat med appelsin og karameliserede valnødder

En nem og lækker julesalat, som jeg lavede som tilbehør til flæskesteg med ovnkartofler og sauce.

1/2 rødkål
2 appelsiner
2 spsk honning
2 spsk balsamico
Saften af 1 appelsin
100 g. Valnøddekerner
1 spsk. honning

Snit rødkålen fint. Skræl appelsinen, skær den i mindre stykker bland dem med rødkålen.
Rør honning, balsamico og appelsinsaft sammen og vend det i rådkålen. Lad det trække i et par timer.
Rist valnøddekernerne på en hed, tør pande med et lille drys salt.
Når valnødderne begynder at tage farve tilsættes honningen og der røres godt rundt i nødderne.
Hæld de glaserede nødder ud på en tallerken og lad dem køle af.
Fordel nødderne i salaten umiddelbart før servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar