Jeg har brugt den opskrift, der var bag på krydderibrevet. Det er blevet nogle meget lækre pebernødder, dog har jeg lavet dem noget mindre end, der stod i opskriften. Havde jeg fulgt deres mål, ville der live tale om peberboller i stedet for.
Opskriften giver to plader pebernødder.
150 g. sukker
300 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
1 ps. krydderier til pebernødder (fra Urtekram)
150 g. smør
1 æg
2 spsk. vand
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland sukker, mel og krydderier i en skål. Smuldr smørret i blandingen. Saml dejen med æg og vand.
Tril dejen til lange stænger ca. 1,5 cm. i diameter. Skær dem i små stykker på ca 1,5 cm. Tril dem evt. runde og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pebernødder i ca. 10 min.
Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en dåse.
Kommentarer
Send en kommentar