Hjemmelavet glögg/gløgg


Nu der er inviteret til julehygge hos os, er gløgg'en ofte hjemmelavet. Det er hyggeligt, nemt og smager meget bedre end købevarianterne (medmindre den er købt hos Hviids Vinstue ;)
Ekstrakten laves dagen før, så det er bare at si krydderierne fra og spæde op med rødvin på dagen.

Opskriften her giver 1 l. færdig gløgg (ca. 4 voksne)

Brug en ordentlig rødvin!

Gløggekstrakt
4 hele kardemommeskaller (åbnede)
6 hele nelliker
1 kanelstang
1 stjerneanis
Revet skal af 1/2 økologisk citron
25 g. frisk ingefær, skrællet og skåret i grove stykker
2 spsk. sukker
2,5 dl. rødvin

Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet. Tag gryden af blusset, læg låg på og lad det stå og trække natten over.

5 dl. rødvin
et skvæt portvin
Mandelsplitter og rosiner efter behag. (Læg dem evt. i blød i rom/portvin/appelsinsaft natten over)

Si gløggekstrakten og tilsæt den resterende rødvin.
Varm den op til kogepunktet - den må endelig ikke koge! Tilsæt mandler/rosiner.

Smag til med portvin og evt. mere sukker.

Drik gløgg'en med dejlige hjemmebagte æbleskiver - opskrift




Kommentarer