tirsdag den 22. oktober 2013

Salviekødboller med parmesan


Disse kødboller er utroligt velsmagende. Det er virkelig meget smag i, så de fungerer rigtig fint solo. Dog vil de også være lækre til noget god pasta vendt med pesto.
Jeg lavede dem som en del af tapasmenuen til min 31 års fødselsdag. Inspirationen kommer igen fra min lille skønne kogebog "Lidt lækkert".

2 skiver hvidt brød uden skorpe.
60 ml. mælk
500 g. hakket svinekød (eller andet hk. kød)
15 g. finthakket frisk salvie
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 finthakket fed hvidløg
revet skal af 1 citron
2 finthakkede soltørrede tomater i olie
60 g. parmesan
1 letpisket æg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber.

2 spsk. olivenolie

1 lille hjertesalathoved
balsamico (til at dryppe udover)

Forvarm ovnen til 200 grader.
Put brødet i en skål sammen med mælken, til det er blødt og mælken er suget op. Tilsæt kød, salvie, stødt fennikel, hvidløg, citron, soltørrede tomater, parmesan, æg, salt og peber. Ælt det godt sammen med hænderne.

Opvarm forsigtigt olien i en pande, form kødboller på ca. 3 cm. i dia. Steg kødbollerne i ca. 5 min. på alle sider. Ryst panden ofte, så de bliver stegt hele vejen rundt. Læg de stegte kødboller i et ovnfast fad i ovnen, mens de næste hold steges.
Server kødbollerne i en fad på skyllede salatblade og dryppede med balsamico.

Tip: Kødboller kan uden problemer steges i forvejen og lunes i ovnen, når de skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar