Butterdejspakker med marinerede artiskokker og karameliserede hvidløg



MUMS! Disse butterdejspakker var også en del af min tapasmenu til min 31 års fødselsdag. De blev virkelig vellykkede! Inpirationen kommer fra en af mine yndlingskogebøger "Lidt lækkert" af Jennifer Joyce.

1 lille upillet hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørret timian
1 ksnp. salt og peber 
1/2 tsk. sukker

100 g. mascarpone
5 spsk. revet parmesan eller pecorino
4 skiver grofthakket røget skinke
saften af en halv citron (eller 1/2 dl. citronsaft)
1 lille håndfuld friskhakket basilikum
150 g. drænede marinede artiskokker, skåret i halve.

500 g. færdig udrullet butterdej (2 pakker)

Skil feddene ad og læg dem i en lille gryde. Dæk feddene med vand og kog dem i 3 minutter.
Tag feddene op, pil dem og skær dem i grove stykker (del ca. i 4).
Opvarm olien i en gryde ved lav varme. Tilsæt hvidløg og steg dem let. Hæld olien fra og tilsæt edike, timian, salt, peber og sukker. Lad det simre i ca. 3 minutter, til væsken er reduceret til en sirupslignende konsistens. Lad hvidløgsfeddene køle af.

Forvarm ovnen med en bageplade til 200 grader.

Bland mascarpone, ost, skinke, citron, basilikum og de karameliserede hvidløg i en skål.

Skær butterdejen i ca. 20 kvadrater (ca. 7x7 cm.). Fordel en skefuld fyld på den ene halvdel af kvadratet, læg en halv artiskok ovenpå, fold dejen henover fyldet og tryk enderne godt sammen.

Bag pakkerne på den forvarmede bageplade i ca. 15 minutter. De skal have fået kulør.

Servér varme.

Kommentarer