"After Eight"lagkage



Denne helt igennem tøselagkage blev lavet til min 31 års fødselsdag. Den er ikke særlig svær at lave, men kræver alligevel, at man går igang i ordentlig tid.
Opskriften er fra Katrine Klinkens "Lutter lagkage", som desværre er udsolgt fra forlaget. 

Lagkagebunde (3 stk.)
200 g. sukker
100 g. blødt smør
4 æg
1/2 dl. fløde
100 g. kartoffelmel
125 g. hvedemel

50 g. kakao
1 tsk. bagepulver

Det er vigtigt at bundene bages i hver sin form og ikke som en stor kage, da den ellers bliver for tør. Har man ikke tre lagkagebundforme, kan formen vaskes af efter hver bagning og bruges igen, så der bages en bund ad gangen.

Ovnen tændes på 175 grader. Formen(e) smøres med smør eller sprayes med bagespray. Drys lidt sukker i bunden.

Pisk sukker og smør til det er hvidt og skummende. Rør et æg i ad gangen. Mel, kakao og bagepulver blandes og sigtes i dejen.
Fordel dejen i de tre forme.

Bag bundene i ca. 20 min. 
Lad dem køle af på en bagerist og dæk dem med et viskestykke til kagen lægges sammen.

Ganache med pebermynte
250 g. god mørk chokolade
1/2 l. piskefløde
pebermynteessens

Hak chokoladen og smelt den i en gryde sammen med fløden. Lad det simre i et par minutter.
Stil blandingen koldt i ca. 3 timer (til det er køleskabskoldt). Pisk ganachen op og smag den til med pebermynteessens.

Læg en lagkagebund i en lagkagering (kan udelades, men giver en flottere kage). Smør halvdelen af ganachen på bunden. Læg en bund ovenpå og smør resten af ganachen ud herpå. Slut af med den sidste bund. Stil kagen køligt i min. 1 time.

Pynt
1/4 l. piskefløde
glasur (lavet af æggehvide og flormelis)
pebermyntepastiller

Pynt kagen og spis :)

Kommentarer