Jeg har her taget en traditionel toscakage og tilsat æbler og kanel. Det syrlige fra æblerne gør kagen rigtig godt, og så har jeg fået brugt nogle af mine skrællede æbler :)
2-3 æbler (afhænger af størrelsen)
2 æg
125 g. sukker
100 g smør, smeltet
3 spsk. citronsaft
2 spsk. piskefløde
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
kanel (til at drysse over æblerne)
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Pisk det smeltede smør i. De resterende ingredienser tilsættes og dejen røres godt sammen.
Smør en springform og fordel dejen heri.
Dæk dejen med æbleskiver og drys med kanel (efter smag).
Bag kagen v. 150 grader i 35 min.
Imens laves karamelkrokanten
Mandelkrokant
50 g. smør
50 g. hakkede mandler
50 g. sukker
1 spsk. hvedemel
1 tsk. piskefløde
Smelt smørret og rør de resterende ingredienser i. Rør det godt sammen. Kog det op, lige inden det skal på kagen, så det er godt flydende.
Fordel fyldet på kagen og bag den yderligere 20 min. v. 200 grader.
Køl kagen let af og server med vanilleis eller creme fraiche
Kommentarer
Send en kommentar