tirsdag den 30. juli 2013

Quesadillas med spinat og tomat


Quesadillas kommer fra Mexico. Navnet er en kombination af de to ord "tortilla" og "queso" (ost). Den består traditionelt bare af tortillas med ost imellem og evt. grøntsager.
Disse er en variation over den lækre ret, og de er altså virkelig gode.
Inspirationen kommer fra et gammelt dameblad (husker ikke hvilket). De passer godt som appetizer til en grillaften. De kan tilberedes både på grill og på en grillpande og skal helst spises frisklavede.

Opskriften giver 6-8 stk.

2 tortillas
1/2 finthakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
200 g. spinat (både frisk og frossen kan bruges)
1 tsk. salt
2 tomater, hakkede og uden kerner 
100 g. revet mozzarella

Hvis der bruges frossen spinat, tøs det op.
Løg og presset hvidløg steges i olie ved svag varme. Tilsæt spinaten. Bruges frisk spinat skal den falde helt sammen og vandet skal fordampe.
Tilsæt salt og tomater og hæld det derefter i en sigte og lad det dryppe godt af.

Fordel halvdelen af osten på den ene tortilla. Herefter fordelen spinatblandingen og til sidst ost igen. Læg den anden tortilla ovenpå.

Quesadillaen steges på en varm grillpande eller grillrist. Sørg for at trykke den godt sammen med en paletkniv, mens den steger, så osten smelter se to tortillaer sammen. Efter ca. 5 min. ved middel varme vendes den. Dette gøres nemmest ved at lægge den over på et skærebræt, vende den og glide den tilbage på panden/grillen. Giv den også 5 min. på denne side, eller til osten er helt smeltet og den er sprød.

Skær den i 6-8 stykker og servér til et godt glas hvidvin eller mousserende vin :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar