tirsdag den 9. juli 2013

Pulled Pork m. coleslaw og barbequesauce


Så er vi også hoppet på pulled pork-bølgen. Det er en fantastisk spise, simpelthen!
Det kræver tid og forberedelse, men er alle anstrengelserne værd.
Denne gang har jeg lavet det i ovnen, men skal det være helt rigtigt, skal det jo tilberedes på grill. Det må blive næste gang.
Jeg har taget lidt fra forskellige opskrifter, f.eks. gastromand, en opskrift fra bladet M! (som jeg ellers IKKE læser ;) og erfaringer fra folk i min omgangskreds, som har prøvet kræfter med sådan en gris.

Opskriften her vil gøre 8 personer mætte

1 nakkefilet på ca. 3 kg.

 Afpuds nakkefileten for de størst sener.



Rub:

Man kan sagtens udelade nogle af krydderierne i denne rub, dog er det vigtigt at bruge en vis mængde paprika, farin og salt.

80 g. brun farin
50 g. groft salt
10 g. røget paprika
10 g. paprika
1 spsk. hvid peber
10 g. løgpulver
2 spsk. oregano
1 spsk. timian
1/2 tsk.cayennepeber (lidt mere hvis man ønsker den stærk)
1/2 spsk. spidskommen
1/2 spsk. sellerisalt

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Gnid nakkefileten godt med rub'en og pak den ind i film. Lad den trække i køleskabet til næste dag.

Pak nakkefileten ud og læg den i en bradepande. Steg den i ovnen (eller på grill) v. 110 grader til kernetemperaturen er 93 grader. Det tager ca. 12 timer.

Vinegarsauce (fra Gastromand, dog tilpasset)
1 dl. æblecidereddike
1 dl. vand
1/2 dl. ketchup
1 spsk. brun farin
1/2 tsk. salt
1 knsp. chili
ca. 1 tsk. groft peber

Træk kødet fra hinanden med to gafler, vend vinegar-saucn i og servér det med nedenstående tilbehør.
Det hele skal ind i burgerbollen :)



Lækker, lækker coleslaw (fra Gastromand)

1 spidskål (alternativt kan et lille hvidkål bruges)
4-6 gulerødder

Marinade:
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Dressing
2 dl creme fraiche 18%
2½ dl mayonnaise (gerne Hellman)
salt og peber
2-3 tsk. sukker

Snit spidskålen fint. Riv gulerødderne groft.
Bland kål og gulerod sammen.
Rør marinaden sammen og vend den i spidskål og revne gulerødder. Lad det trække 1 time i køleskabet.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Hæld overskydende marinade fra kålblandingen og vend dressingen i. Smag til.

Barbequesauce - Opskrift



Hjemmelavede burgerboller - Opskrift (eller købte hvis tiden ikke er til det)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar