tirsdag den 2. juli 2013

Jordbærlagkage med hyldeblomst


Så har vi igen fejret fødselsdag i det lille hjem. Denne gang var det min ældste søn, som fyldte 4 år. Han havde bestilt en piratfødselsdagsfest, og det fik han.
Der var dog også nogle kager, som var knapt så piratinspirerede. Denne kategori falder denne sommerlagkage under.
Kagecremen er fra min yndlingskagebog "Kager der smager".

3 lagkagebunder - Opskrift
1 bakke jordbær (selvfølgelig helst danske)
1/4 l. piskefløde
et par hyldeblomstskærme

Creme med hyldeblomst
3 spsk. Maizena
2,5 dl. mælk
1/2 vanillestang
2 hele æg
2 spsk. (plus lidt ekstra til at drysse cremen med)
2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl. piskefløde

Rør maizenaen ud i mælken.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Stang, korn kommes i en lille gryde med sukker og æg. Varm forsigtigt op under konstant piskning. Ret hurtigt tilsættes mælkeblandingen i en tynd stråle, mens der piskes konstant. Kog cremen op, pisk stadig.
Når cremen er tyknet tages den af varmen og hyldeblomstsaften røres i. Hæld cremen ud på en tallerken og drys den med et tyndt lag sukker (så den ikke trækker skind). 
Pisk fløden til skum og vend den i cremen, når den er kølet helt af.

Læg lagkagen sammen med et lag creme og jordbær i skiver i begge lag. Stil kagen på køl, gerne til næste dag.
Pisk fløden stiv og smør den ud over kagen og pynt med hele jordbær og hyldeblomstskærme (kan godt spises)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar