onsdag den 31. juli 2013

Islagkage med blåbær og stracciatella



Forleden havde vi besøg af et vennepar og deres 3 børn. De fik lov til at være prøveklude for mit første forsøg i islagkageland. Jeg havde en idé om, hvordan resultatet skulle være, og jeg må sige, at jeg på ingen måde blev skuffet.
Bunden skulle være en mandelmarengsbund, som jeg har fra magasinet "Mad!"
Herudover skulle der være 2 slags is og den skulle pyntes med frisk frugt. Brugsen havde tilbud på friske blåbær og i min fryser havde jeg en pose frosne blåbær, så den første type is lå jo lige til højrebenet. Min mand smagte på den og besluttede, at den anden variant skulle være stracciatella (vanille med chokoladestykker). Så sådan blev det :)
Jeg lavede islagkagen over 2 dage, da jeg lavede isen af to omgange.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg kaster mig ud i at lave islagkager!

Portionen passer fint til 8 voksne

Mandelmarengsbund
• 150 g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk. bagepulver
• 4 æggehvider
• Smør og hvedemel til formen

Tænd ovnen på 175 grader. Smør og mel en springform på ca. 24 cm.
Hak mandlerne meget fint (nemmest i en blender eller hakker). Bland dem med flormelis og bagepulver. Pisk hviderne helt stive og vend dem i blandingen.
Hæld blandingen i springformen og bag bunden i ovnen i ca. 30 min.

Lad bunden blive i formen og køl den helt af.

I mens laves en portion blåbær is - link til opskrift
Isen fordeles i den helt afkølede bund. Den dækkes med film og sættes i fryseren.

Herefter laves en portion stracciatellais - link til opskrift
Den fordeles ovenpå blåbærisen og glattes pænt ud. Dæk med film og sæt i fryseren til servering.

(Min ismaskine er med sådan et element, der skal tilbage i fryseren og være der min. 12 timer, før det kan bruges igen. Derfor blev denne portion først lavet dagen efter.)

Ved servering tages islagkagen forsigtigt ud af springformen og pyntes med friske blåbær



Godkendt af mindstemanden :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar