Fedtfattig blåbæris


Denne is skulle egentlig laves med jordbær, men jeg havde ikke nogle, så det blev til en pose blåbær i stedet.
Frosne bær er faktisk at foretrække, når man laver is.

Når jeg laver is, bruger jeg altid min ismaskine. Opskrifterne kan dog også bruges uden ismaskine, så er det blot lidt mere tidskrævende, da man i indfrysningsprocessen skal have isen ud og røre den igennem jævnligt, så den ikke krystaliserer. 

1 pose frosne blåbær (250 g.)
150 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 spsk. citronsaft
2,5 dl. kaffefløde


Kom de frosne bær, sukker, vanille, citronsaft og lidt af fløden i en blender og kør det til en homogen masse. Tilsæt resten af fløden, mens der blendes.
Frys isen i en ismaskine eller som beskrevet ovenfor.

Jordbæris: Erstat blåbær med jordbær og følg ellers opskriften




Kommentarer