1 frisk ananas, renset og skåret i tynde skiver
Kokosbunde
4 store æg
2,5 dl. sukker
1,5 dl. hvedemel
0,5 dl. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kokos
Varm ovnen op til 180 grader.
Læg bagepapir i bunden af en springform og klip det til. Smør siderne.
Del æggene og pisk hviderne stive.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggesnapsen. Vend det godt sammen med en dejskraber.
Vend de stiftpiskede æggehvider og kokos i.
Hæld dejen i formen og bag den på nederste ovnrille i ca. 40 min.
Køl bunden af og flæk den i 3 med en brødkniv.
Chokolademousse
3 dl piskefløde
150 mørk chokolade
4 past. æggeblommer
½ dl flormelis
Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommerne og flormelisen sammen til det er lyst og skummende.
Vend lidt af flødeskummet i den smeltede chokoladen. Hæld herefter resten af chokoladen i blandingen og rør det godt sammen. Vend æggesnapsen i.
Læg lagkagen sammen i en kagering (eller springform) med et lag chokolademousse og ananasskiver i begge lag. Sæt den i køleskabet i min. et par timer - gerne natten over.
Pynt med glasur, flødeskum og chokolade
Kommentarer
Send en kommentar