Lækre, lækre og helt rigtige!
I følge opskriften bliver der 18-20 cookies, men jeg laver dem lidt mindre og får derfor ca. dobbelt så mange - altså 35-40 stk.
Jeg gjorde det, at jeg delte portionen i to, bagte den ene portion og smed resten i fryseren (ubagt). Så kan jeg hurtigt bage cookies, hvis der kommer besøg :)
240 g. hvedemel
1/2 tsk. natron
170 g. smør, stuetemperatur
115 g. sukker
200 g. brun farin
1 spsk. vanilleessens (eller ca. 2 tsk. vanille)
1 æg
1 æggeblomme
300 g. mørk chokolade i grove stykker
Mel og natron sigtes sammen i en skål.
Smør, sukker og farin piskes sammen. Vanille, æg og æggeblomme piskes i. Melblandingen tilsættes og røres i dejen (kun til det lige er blandet sammen).
Vend chokoladestykkerne i med en ske (eller som jeg, hænderne).
Pak dejen stramt i film og læg den i køleskabet i min. 1 time (det er også her, man kan vælge at putte en portion i fryseren).
Varm ovnen op til 170 grader.
Form dejen til kugler á ca. 3 cm. i dia. og læg dem på en bageplade med god plads i mellem - de flyder meget ud.
Bag småkagerne i ovnen i 16-17 min. De skal være let gyldne i kanten.
Køl dem af på en rist og server med et godt glas mælk eller kaffe :)
Kommentarer
Send en kommentar