søndag den 17. marts 2013

Chokoladeroulade med banan

Da jeg var barn, lavede min farmor ofte en chokoladeroulade med banan, når vi kom på ferie hos dem på Bornholm.
I dag har jeg forsøgt at genskabe den og er faktisk ret godt tilfreds med resultatet.
Lav den gerne i god tid, så den kan nå at "sætte sig" i køleskabet.
Kagedejen er en grundopskrift, som kan fyldes, med lige hvad hjertet begærer


Opskriften giver 1 stor roulade.

Start med at tænde ovnen på 225 grader.
Lav en papirform af et stykke bagepapir (40x30 cm.) ved at folde kanterne, så der kommer en ca. 1 cm. høj kant. Saml hjørnerne med en papirclips (ikke dem med plastic omkring!). Smør papirformen og læg dem på en bageplade.


75 g. blødt smør
125 g. sukker
3 æg
75 g. mel
4 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1/2 dl. mælk

Rør sukker og det bløde smør sammen. Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland de tørre ingredienser sammen, sigt dem i blandingen og pisk det sammen med mælken.
Hæld dejen i papirformen og bag den i ca. 7-8 min. - Den må endelig ikke blive for tør.
I mens klippes et stykke bagepapir, som skal være lidt større end kagen. Det drysses med sukker.
Vend den bagte kagebund ud på det sukkerdryssede papir, træk bagepapiret af og dæk bunden med alufolie.
Lad den køle lidt før fyldet smøres på.

Fyld:
2 bananer i små stykker
1/4 l. piskefløde
1 strøgen tsk. vanillesukker
Ca.10-20 g. revet mørk chokolade

Pisk fløden til skum. Tilsæt vanille, bananstykker og mørk chokolade. Vend det godt sammen.
Smør fyldet ud på rouladebunden og rul den forsigtigt sammen på den lange led.
Pak rouladen stramt ind i alufolie og læg den på køl indtil servering.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar