Blåbær/chokoladelagkage


Voksenlagkagen til mindstemandens 1 års fødselsdag

3 mørke lagkagebunder med kakao-  Opskrift


Trøffelcreme (1 lag)
2 dl. piskefløde
150 g. mørk chokolade

Varm fløde og chokolade op i en kasserolle indtil chokolade er smeltet og blandingen er glat og ensartet.
Køl blandingen godt af. Når den er kold piskes den godt op, så den bliver tyk og cremet.

Blåbærcreme (1 lag)

200 g. blåbær (optøede frosne bær er ok)

1 dl.  yoghurt naturel
2 dl. piskefløde
1-2 spsk. sukker (afhængig af hvor sød man ønsker den)
1 tsk. vanillesukker

Tag lidt af saften fra de optøede blåbær fra og gem det til senere.
Mos blåbærrene i yoghurten. Pisk fløden godt stiv og vend den forsigtigt i yoghurten. Smag til med sukker og vanillesukker.

Læg kagen sammen. 1 lag af hver creme.
Tildæk kagen og sæt den i køleskabet - gerne natten over.

3 dl. piskefløde
1 lille bakke friske blåbær

Pisk fløden til skum. Tag 2-3 spsk. fra og vend en smule af den gemte blåbærsaft i. Smør toppen af kagen med den blå/lilla skum.
Sprøjt siderne med resten af flødeskummet og pynt med friske blåbær




Kommentarer