søndag den 10. februar 2013

Fastelavnsboller


Jeg bager altid de samme fastelavnsboller, som ligger meget tæt op af Arlas fastelavnsbolleopskrift.
Det gode ved dem er, at de kan gøres klar, stå på køl og bages næste dag. De kan også fryses før bagning, så man altid kan have friskbagte fastelavnsboller :)

Opskriften giver 16 boller


Creme
1 æg
2 spsk sukker
2 dl mælk
1½ spsk hvedemel
1 tsk. vanillesukker

Dej

1 dl mælk
50 g gær
1,25 dl. flydende margarine
1 æg
4 spsk sukker
375 g hvedemel

Start med at lave cremen, da den skal køle af.
Alle ingredienserne kommes i en lille gryde og koges forsigtigt op under konstant omrøring. Når cremen tykner er den færdig (det tager ca. 5 min.). Stil gryden til side og køl cremen af.


Lun mælken ca. 20 sek. i mikroovnen (lillefingervarmt). Udrør gæren heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen, dæk den til og stil den til hævning i ca. 1 time.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til et kvadrat på ca. 40x40 cm.
Skær igennem dejen 3 gange på hver led, så der dannes ialt 16 kvadrater.

Læg en skefuld creme på hvert kvadrat og saml enderne på tværs, så cremen lukkes inde i bollen.
Læg boller med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. før de bages 10 min. v. 225 grader.

Køl bollerne af og pynt dem med kakaoglasur


Ingen kommentarer:

Send en kommentar