Årets sidste aften blev fejret med vores gode venner Rikke og Sommer.
De medbragte forret og dessert, så vi stod for hovedretten, som bestod af :
De medbragte forret og dessert, så vi stod for hovedretten, som bestod af :
Helstegt oksemørbrad med kartoffelruder, salat af bagte grøntsager med poppede græskarkerner og cognacsauce med madagascarpeber
Vi havde købt et stykke mørbrad op knap 900 g. som skulle kunne mætte 4 voksne. Det var rigeligt, og der er endda en rest til i dag :)
Mørbraden blev krydret med salt og peber og brunet i smør på en pande. Herefter blev den lagt i en bradepande med lidt vand i bunden og blev stegt færdig i ovnen ved 200 grader. Den kom ud, da centrumtemperaturen var ca. 52 grader (efter råd fra svigerfar). Det tog ca. 15-20 min.Herefter lod vi den hvile i ca. 10 min. under et viskestykke. Den blev lige i den røde ende af medium, så næste gang vil vi måske lade den blive 54 grader, før vi tager den ud.
Den blev skåret ud og serveret med:
Kommentarer
Send en kommentar