Nytårsaften 2012 - Oksemørbrad med kartoffelruder, salat af bagte grøntsager og cognacsauce

Årets sidste aften blev fejret med vores gode venner Rikke og Sommer.
De medbragte forret og dessert, så vi stod for hovedretten, som bestod af :

Helstegt oksemørbrad med kartoffelruder, salat af bagte grøntsager med poppede græskarkerner og cognacsauce med madagascarpeber


Vi havde købt et stykke mørbrad op knap 900 g. som skulle kunne mætte 4 voksne. Det var rigeligt, og der er endda en rest til i dag :)

Mørbraden blev krydret med salt og peber og brunet i smør på en pande. Herefter blev den lagt i en bradepande med lidt vand i bunden og blev stegt færdig i ovnen ved 200 grader. Den kom ud, da centrumtemperaturen var ca. 52 grader (efter råd fra svigerfar). Det tog ca. 15-20 min.Herefter lod vi den hvile i ca. 10 min. under et viskestykke. Den blev lige i den røde ende af medium, så næste gang vil vi måske lade den blive 54 grader, før vi tager den ud.
Den blev skåret ud og serveret med:







Kommentarer