søndag den 20. januar 2013

Kartoffel/pastinak-røsti


Denne kartoffelret er skøn som tilbehør til et godt stykke kød.
Har man ikke pastinak, kan man sagtens bare nøjes med at bruge kartoffel eller erstatte med f.eks. persillerod, knoldselleri eller sød kartoffel.


Portionen giver 5 stk. (20 cm. - lille pande) eller 2-3 på en stor pande.

800 g. kartofler
200 g. pastinak
1 stort løg
1 dl. fraiche 9%
1 æg
2 tsk. salt
2 tsk. tørret timian
friskkværnet peber

Rapsolie eller oliemargarine til stegning.

Skræl og riv kartofler og pastinakker groft. Pres væden ud af dem og kom i en stor skål
Hak løget groft og tilsæt det til de revne kartofler/pastinakker.
Rør fraiche, æg og krydderier i blandingen. 
Tænd ovnen på 175 grader
Varm en pande (den ønskede størrelse) op, hæld olie på og fordel kartoffelblanding i en tykkelse på ca. 2 cm. Bag ved middelvarme ca. 8 min på hver side. Læg røsti på en bageplade med bagepapir og bag den færdig i ca. 15 min (til det er godt gylden og sprød). Gentag med resten af blandingen.

Tip: Røstierne kan fryses. Bag dem så ikke færdig i ovnen - det gøres, når de tages op fryseren og skal bruges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar