Mokkakonfekt med chokolade


Jeg har i dag lavet en portion af denne skønne konfekt. Det er første gang, jeg har lavet den, men bestemt ikke sidste. Tror den får en fast plads i samlingen :)
Opskriften stammer fra en gammel lap fra Brugsen, men er rettet til, da mængden af chokoladecremen ikke passede til mængden af marcipan.

Opskriften giver 20-30 stykker konfekt

50 g. mørk chokolade
 1/2 dl. piskefløde
1 spsk. marsala (portvin el. anden hedvin/likør kan bruges)
200 g. marcipan
1 1/2 spsk. espresso 

ca. 30 g. mørk chokolade (til overtræk)
en lille håndfuld grofthakkede valnødder

Hak chokoladen groft og kom den i en lille kasserolle med fløden. Varm det forsigtigt op til chokoladen er smeltet og massen er fin og glat. Rør marsala i og stil den i køleskabet til den er stivnet (ca. 1 time)
Ælt kaffen ind i marcipanen og rul den ud i to lige store stykker (ca. 1/2 cm. tyk).
Smør chokoladecremen på den ene del og læg den anden ovenpå. Sæt det i kølekabet i ca. 30 min.
Skær konfekten i trekanter, dyp toppen i smeltet chokoladen og sæt et stykke valnød på.
Opbevar i en boks i køleskabet.

Kommentarer