torsdag den 1. november 2012

Creme Brulée

Opskriften giver 4 stk.

2 dl. mælk
2 dl. piskefløde
75 g. rørsukker
Korn fra 1/2 vanillestang 
1/2 cm. ingefær - skrællet
1 knsp. groft salt
4 æggeblommer

Fint rørsukker til brænding

Kog mælken op med sukker, vanille ingefær og salt.
Kom blommerne i en skål. Pisk mælkeblandingen forsigtigt i æggeblommerne i en tynd stråle.
Sigt massen og fordel den i 4 ramakiner/små ovnfaste skåle.
Kom vand i en bradepande og sæt ramakinerne heri. Bag dem i ovnen i ca. 45 min. v. 150 grader. Cremen skal være fast men blød.
Lad dem køle af først ved stuetemperatur og derefter i køleskab til de skal serveres (min. 2 timer).

Ved servering drysses creme bruléerne med et tyndt lag sukker og brændes med en gasbrænder. Karamellem skal være hård og må gerne været ret mørk nogle steder.
Alternativt kan de grilles i ovnen, men resultatet bliver ikke ligeså godt, da cremen dermed også bliver lun, hvilket ikke er meningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar