Rabarberlagkage




Er du vild med rabarbertrifli? Så skal du kaste dig ud i denne lagkageversion af den skønne dessert. Jeg er selv ret begejstret for resultatet og det var mine gæster heldigvis også.

Kagen skal helst laves dagen før, da cremerne/kompotten skal have tid til at sætte dig.

1 pakke lagkagebunde (eller bag dem selv :)


Rabarberkompot
650 g. rabarber skåret i mindre stykker
275 g. sukker
2 spsk. fintrevet ingefær
4 blade husblas
1 tsk. nonoxal

Kog rabarberne med sukker og ingefær i ca. 30 min. Udblød husblassen i vand. Når kompotten er kogt færdig tilsættes først 1 tsk nonoxal og herefter husblassen et blad af gangen. Sørg for at det er rørt helt ud.
Køl kompotten helt af i køleskabet - min. en time.

Råcreme
4 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
2 1/2 dl. piskefløde
250 g. græsk yoghurt 10 %

Pisk blommer og sukker godt til det er skummende og hvidt.
Pisk fløden godt stiv og den forsigtigt sammen med æggesnaps og yoghurt. Stil den gerne på køl i en halv times tid.

Overtræk
50 g. mørk chokolade 
1/2 dl. piskefløde
1 tsk. smør

Smelt ingredienserne sammen ved lav varme under omrøring.

3 dl. piskefløde pisket til skum

Læg lagkagen sammen - en kagering kan med fordel benyttes. Bund - kompot - råcreme. Gentag og slut af med en bund. Overtræk med chokoladeovertrækket og pynt siderne med flødeskum (hvis kagen laves dagen før, gøres dette først på dagen).


Kommentarer