Ciabatta


Der er godt gang i brødbagningen i det lille hjem.
I går stod den så på ciabattabrød. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Meyers Bageri, men har brugt nogle andre/flere meltyper. Jeg synes, det er blevet nogle virkelig lækre brød.
Opskriften giver 3-4 brød (afhængig af størrelsen).Brødet tager 2 dage at lave.

Fordej
5 dl. koldt vand
10 g. gær
250 g. durummel
250 g. hvedemel
15 g. havsalt

Hæld vandet i en skål, smuldr gæren heri og opløs det. Bland mel og salt i væsken og rør det godt sammen. Dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur natten over.

Dej
5 dl. vand
200 g. fuldkornsvårhvede (grahamsmel kan også bruges)
100 g. durummel
500 g. hvedemel
20 g. havsalt

Rør vand, mel og salt i fordejen og ælt den godt på maskine, ca. 15 min.
Stil dejen til hævning i et par timer.

Hvis man har en bagesten sættes den i ovnen, som varmes op til 240 grader. Alternativt kan man sætte en bageplade med ind i ovnen.

Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. "Skær" forsigtigt med en dejskraber (sådan en flad plasticdims) eller en paletkniv 3-4 brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir (2 pr. plade)
og træk bagepapir m. brød over på den varme bagesten/bageplade.
Bag brødene ca. 20 min.



Spises med god olivenolie, smør, ost, lufttørret skinke, som tilbehør til suppe etc. 



Kommentarer