Jeg har i dag startet min første rigtige surdej.
Den skal nu passes og plejes i 10 dage, før jeg kan komme igang med surdejsbageriet - glæder mig :)
Det er Meyers opskrift, som er gengivet her.
9 dl. vand
150 g. økologisk hvedemel
75 g. rugmel
75 g. grahamsmel
Det hele røres sammen i en skål og kommes i et glas, boks med låg. Låget skal ikke lukkes helst, da surdejen skal kunne ånde.
Den skal stå ved stuetemperatur i 10 dage - omrøres hver dag.
Når der bruges af surdejen, spædes op med samme mængde mel/vand.
Fortsættelse følger om 10 dage, når min lille dej er "moden" :)
Den skal nu passes og plejes i 10 dage, før jeg kan komme igang med surdejsbageriet - glæder mig :)
Det er Meyers opskrift, som er gengivet her.
9 dl. vand
150 g. økologisk hvedemel
75 g. rugmel
75 g. grahamsmel
Det hele røres sammen i en skål og kommes i et glas, boks med låg. Låget skal ikke lukkes helst, da surdejen skal kunne ånde.
Den skal stå ved stuetemperatur i 10 dage - omrøres hver dag.
Når der bruges af surdejen, spædes op med samme mængde mel/vand.
Fortsættelse følger om 10 dage, når min lille dej er "moden" :)
Dag 1
Dag 5
Dag 10 - klar til brug
Den dufter nu lagret og skummer som en øl.
Så skal der bages :)
Det er skønt athave surdej til at bage med! Held og lykke.
SvarSletOg skulle den drille kan du få en aflægger at min :)
Tak Ann, det skal jeg huske :)
Slet