onsdag den 26. september 2012

Mit første surdejsbrød


Så er det tid til at eksperimentere med min surdej.
Målet i dag er et stort luftigt brød med en god sprød skorpe, som skal spises med ost, smør, marmelade i eftermiddag, når familien kommer hjem :)



3,5 dl. vand
ca. 10 g. gær
1,5 dl. surdej -  Opskrift
1 spsk. havsalt (med top)
2 dl. rugmel
ca. 700-750 g. mel

Udrør gæren i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt i røremaskine på medium hastighed i 20-30 minutter.

Stil dejen til hævning i ca. 2 timer (til den er hævet til dobbelt størrelse).

Form dejen til 2 brød, læge dem på en bageplade med bagepapir og efterhæv dem til dobbelt størrelse - ca. 1 1/2-2 timer.

Sæt en bageplade i ovnen og varm den op til 220 grader.


Rids brødene igennem på midten.
Tag den varme plade ud af ovnen og lad brødene glide over på den.

Bag brødene i ca. 25 minutter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar