mandag den 24. september 2012

Flutes med surdej


Nu da min surdej er færdig, er det blevet tid til at bage. Hvor er det mere nærliggende at starte end i Meyers Bageri, hvor jeg også fandt opskriften på min surdej.
I aften stod den på suppe, så der blev bagt lækre flutes til.

Opskriften giver 4 store flutes.

4,5 dl.lunkent vand
2 dl. surdej -  Opskrift
20 g. havsalt
10 g. gær
900 g. hvedemel

Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri.
Tilsæt surdej, salt, gær og hvedemel og ælt dejen godt i røremaskine - ca. 20 minutter.

Lad dejen hævet tildækket i ca. 2 timer

Vend dejen ud på en meldryddet bordplade og del den i 4 stykker. Form hvert stykke til et flute og læg dem på en (to) bageplade(r).
Lad brødene hæve til dobbelt størrelse - ca. 2 timer.


Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm den op til 230 grader.
Rids brødene med en kniv.
Sæt flutene i ovnen, smid et lille glas vand i bradepanden og luk straks.
Bag dem i ca. 20 min.





Jeg må sige, at mit første forsøg med at bage med surdej, blev ganske vellykket. Jeg glæder mig til at skulle bage mere med min surdej :)

1 kommentar:

  1. Dejen bliver for tør med 4,5 dl vand, syntes jeg, jeg bruger 7 dl vand så er brødet super lækkert og saftigt.

    SvarSlet