Sommersalat med rejer

En lækker og frisk salat på en varm sommerdag.

Opskriften passer som hovedret til 2 personer.

1 dl. couscous
1 dl. grøntsagsbouillon

2 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
salt og peber

1/4 fintsnittet spidskål
1/4 fintsnittet iceberg salat
1/2 agurk
100 g. rejer
1 avocado
salt og peber

Dressing:
1/2 dl. piskefløde
saft af en citron
1 tsk. sukker

Kog bouillonen op i en gryde og tilsæt couscous'en under omrøring til vandet er opsuget. Tag gryden af varmen og lad det trække under låg i 5 min. Rør i grynene med en gaffel og lad det køle af.

Skær rugbrødet i tern og vend dem i en skål med olie, salt og peber. Hæld dem på en bageplade og bag dem i ovnen v. 200 grader i ca. 12 min. til de er sprøde. Køl dem af.

Fordel kål og salat på 2 tallerkener. Halver agurken på langs og skær den i skiver. Skær avocadoen i tynde skiver. Fordel agurk, avocado, couscous og rejer på salaten.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten på de to tallerkener. Drys rugbrødscroutonerne henover og krydr med salt og peber.
Server straks.

Kommentarer