torsdag den 26. juli 2012

Gazpacho

Denne spanske kolde tomatsuppe er fantastisk en varm sommerdag. Den er nem og hurtig at lave!
Opskriften gør 6 personer mætte - eller endnu flere, hvis den bruges som forret. Der bliver ca. 2 l. færdig suppe.

Ingredienser
1 agurk
2 peberfrugter (jeg brugte 1 rød og 1 gul)
5 store modne tomater (ca. 500 g.)
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 l. grøntsagsbouillon
1 stor skive lyst brød (uden skorpe) eller en blød bolle - smuldret
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 dryp tabasco (kan udelades)
salt og peber

200-300 g. små rejer
Godt brød

Lav bouillonen og køl den af.
Skær alle grøntsagerne i grove tern og blend dem godt. Tilsæt smuldret brød, bouillon, olie, balsamico og tabasco og blend igen. Medmindre man har en ret stor blender, er det nødvendigt at blende det af to omgange og derefter hælde det sammen i en større skål.
Smag til med salt og peber og stil i køleskab til servering - helst et par timer og gerne mere.

Server med rejer og godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar