søndag den 10. juni 2012

Pizzaer med lækkert fyld

Denne uge i køkkenet har stået i Italiens navn. 
Grundopskrifter på Pizzadej og tomatsauce - følg linket.

Ingredienserne til dagens pizzabageri

 

Kartoffelpizza med rosmarin, pecorino, frisk mozzarella og rucola

Følgende skal bruges til denne pizza:
- lidt tomatsauce
- 8 små kartofler (gerne nye)
- rødløg i tynde skiver
- en klump frisk mozzarella
- en stilk frisk rosmarin
- friskrevet pecorino
- rucola

Kartoflerne skæres HELT tynd - brug mandolinjern eller "skiveskærer" på rivejern. Et tyndt lag tomatsauce fordeles på den udrullede pizzadej, herefter lægges kartoffelskiverne helt tæt ovenpå, så de dækker hele bunden. Fordel rødløg, mozzarella og rosmarin ovenpå og riv til sidst pecorino henover. 
Pizzaen bages ca. 15-17 min. v. 225 grader og spises straks med rucola og revet pecorino.

 

Pizza med oksefilet, barbecue og champignon

Følgende skal bruges til denne pizza:
- tomatsauce
- mozzarella
- oksefilet i strimler (eller andet mørt oksekød)
- champignon i skiver
- rødløg i tynde skiver
- 1/2 portion barbecuesauce (opskrift)
- tørret oregano

Fyldet fordeles på pizzaen i nævnte rækkefølge og bages v. 225 grader i 12-15 min.

 

Hvid pizza med artiskokker, trøffelolie, ricotta, frisk mozzarella og tomat

Følgende skal bruges til denne pizza:
- 1/2 dåse artiskokhjerter
- trøffelolie
- 1 tomat i skiver
- 1/2 klump frisk mozzarella skåret i tynde skiver
- ca. 2 spsk. ricotta  
- en smule rødløg i tynde skiver
- salt og peber

Artiskokkerne drypper af i en sigte og vendes herefter på en pande i en smule trøffelolie.
Herefter fordeles de på den udrullede pizzabund sammen med tomat, rødløg og frisk mozzarella. Ricottaen fordeles hen over i små klatter og der sluttes af med friskkværnet salt og sort peber.
Bages v. 225 grader i ca. 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar