Nudelsalat

Denne salat er god som tilbehør til små forårsruller, thaifrikadeller eller et stykke fisk.
Det kan varieres efter smag med andre grøntsager.

2 plader ægnudler
1 lille finthakket rødløg
1 stilk citrongræs, finthakket
2 små peberfrugter (eller 1 stor)
1-2 gulerødder
1 mango
1 håndfuld usaltede jordnødder
koriander efter smag

Dressing:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. Ketjap Manis (sød soyasauce)
1 spsk. fish sauce
1 spsk. limesaft
1 1/2 spsk. sød chilisauce
1 spsk. frisk revet ingefær

Kog nudler og lad dem køle let af. Rist jordnødderne i ovnen til de er gyldne ( ca. 15 min. v. 150 grader). Hak dem i mindre stykker.
Skær gulerødder, peberfrugt og mango i små tern og bland dem med nudler, rødløg og citrongræs. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten. 
Korianderne hakkes og blandes i salaten sammen med de hakkede jordnødder.

 

Kommentarer