tirsdag den 14. februar 2012

Thai forårsruller

Disse små lækkerier er altid et hit. De kan serveres som appetizer eller  som en del af et måltid, f.eks. med en lækker nudelsalat.
Opskriften giver 50 små ruller. De kan fint fryses ned før stegning.

Ingredienser:
1 thaiomelet
- 2 æg
- 4 spsk. vand
- 2 tsk. fiskesovs
- 1 tsk. sambal oelek
- 2 tsk. friske hakkede korianderblade
- 1 spsk. olie til stegning

- 200 g. magert hk. svinekød
- 50 g. glasnudler/tynde risnudler
- 1 stort finthakket løg
- 200 g. meget finthakket hvidkål
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 4 tsk. finthakket frisk ingefær
- 3 tsk. sambal oelek (eller andet chilisauce)
- 5 spsk. fiskesovs
- 1 pakke forårsrulledej (Tyj spring roll pastry) med 50 stykker. Fås i thaisupermarkeder og orientalske butikker - på frost. Alternativt kan filodej bruges
1 sammenpisket æg

Olie (rapsolie) til stegning

Fremgangsmåde
Tø forårsrulledejen op
Rør ingredienserne til omeletten sammen og steg omeletten på begge sider. Afkøl den og skær den i tynde strimler.

Udblød nudlerne i kogt vand i ca. 3 min. hæld vandet fra og skær dem i mindre stykker.

Steg svinekødet og grøntsagerne med krydderierne i en wok. Tilsidst tilsættes nudler og den strimlede omelet. Blandingen skal være ret tør.
Afkøl fyldet helt.


 Pak de optøede dejstykker ind i et fugtigt viskestykke - det er vigtigt at de ikke tørrer ud. Tag ét stykke ud ad gangen.


Fordel 2 tsk. fyld på dejen (i midten nederst), 







Fold siderne ind over, pensl kant og top med sammenpisket æg og rul sammen. 






Luk rullen helt vha. en finger dyppet i ægget.







Steg rullerne i rigelig olie, til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. 




Server straks med sød chilisauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar