søndag den 1. januar 2012

Kartoffeltærte


Denne kartoffelret egner sig fortrinligt som tilbehør til rødt kød med en god kraftig sauce til.
Opskriften passer til 6 personer (som tilbehør)

1 1/2 - 2 kg. kartofler
2 løg
1 æg
2 dl. creme fraiche (9 el. 18 %)
1 spsk. groft salt
friskkværnet peber
1-2 tsk. tørret timian.

Skræl kartoflerne og riv dem groft (brug gerne en foodprocessor - det letter arbejdet en del!). Hak løgene groft. Bland revet kartoffel, løg og de øvrige ingredienser godt i en skål.
Smør en stor tærteform godt og kom fyldet i formen.
Bag tærten i ovnen v. 200 grader i ca. 1 time (overfladen skal være lysebrun).

5 kommentarer:

  1. Hej
    Opskriften lyder meget god, men jeg vil høre om man kan lave den på en tærtebund?

    SvarSlet
  2. Jeg har ikke prøvet det, men det tror jeg sagtens, du kan :) Skriv gerne om det har været en succes!

    SvarSlet
  3. Hejsa.
    Kan den laves i forvejen? Altså kan jeg samle den om formiddagen og først bage den om aftenen. Eller er det noget med at kartoflerne bliver brune/misfarvede, af at stå når de først er skrællet??
    Mvh. Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette,
      Du kan sagtens lave den i forvejen, men bag den næsten færdig og bag den så færdig, når den skal bruges. Det bliver den bestemt ikke dårligere af :)
      Mange hilsner
      Maria

      Slet
  4. Tusind tak. Jeg samler den i morgen formiddag og bager i en halv time. Så kan den få en halv time til 3/4 time lige inden servering...

    SvarSlet