Chicken Tikka Masala



Denne indiske ret er virkelig en af mine yndlingsretter. Den skal serveres med basmatiris, raita (opskrift), pappadums og evt. Naanbrød som kan købes i orientalske butikker og større supermarkeder. 
De er perfekt, hvis man drikker Mango lassi til (opskrift findes her på siden).
Opskriften her passer til 4 voksne

Marinade
1 dl. yoghurt
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. tørret chili
2 tsk. groft salt
4-5 spsk. limesaft

500 g. kyllingefilet - skåret i strimler

Ingredienserne til marinaden røres sammen og hældes over kyllingen. Stil i køleskabet og lad marinere op til et døgn (min. 1 time).

Sovs
1 stort løg, finthakket
2 tsk. finthakket hvidløg
2 tsk. finthakket ingefær
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. gurkemeje
1,5 dl. vand
1,5 dl. fløde
3 spsk. finthakkede mandler

Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær heri. Tag kyllingen op af marinaden (som gemmes) og steg det i gryden. 
Tilsæt tomatpure, gurkemeje og vand og rør det godt sammen. Lad retten småkoge i 4-5 min.
Tilsæt fløde og mandler og varm det igennem.

Velbekom :)

Kommentarer