tirsdag den 31. januar 2012

Chicken Tikka Masala



Denne indiske ret er virkelig en af mine yndlingsretter. Den skal serveres med basmatiris, raita (opskrift), pappadums og evt. Naanbrød som kan købes i orientalske butikker og større supermarkeder. 
De er perfekt, hvis man drikker Mango lassi til (opskrift findes her på siden).
Opskriften her passer til 4 voksne

Marinade
1 dl. yoghurt
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. tørret chili
2 tsk. groft salt
4-5 spsk. limesaft

500 g. kyllingefilet - skåret i strimler

Ingredienserne til marinaden røres sammen og hældes over kyllingen. Stil i køleskabet og lad marinere op til et døgn (min. 1 time).

Sovs
1 stort løg, finthakket
2 tsk. finthakket hvidløg
2 tsk. finthakket ingefær
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. gurkemeje
1,5 dl. vand
1,5 dl. fløde
3 spsk. finthakkede mandler

Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær heri. Tag kyllingen op af marinaden (som gemmes) og steg det i gryden. 
Tilsæt tomatpure, gurkemeje og vand og rør det godt sammen. Lad retten småkoge i 4-5 min.
Tilsæt fløde og mandler og varm det igennem.

Velbekom :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar