tirsdag den 8. november 2011

Andesalat med karameliserede valnødder


Denne salat er altid et sikkert hit på frokostbordet. Passer særdeles godt til julefrokost :)
Opskriften passer til 8-10 personer, som del af et frokostbord.

2 andebryster
Hvidløg
Groft salt
Peber

1 bakke rucola salat
1/2 iceberg salat


1 ps. valnødder
1 spsk. honning

2 spsk. olivenolie
1 spsk. rød balsamico
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning

evt. soltørrede tranebær

Rids skindet på andebrysterne og gnid dem med salt, peber og hvidløg. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen i ca. 20 min. v. 220 grader. Afkøl dem, før de skæres i tynde skiver. Skær skindet af. Rist det på en pande, til det er gyldent. Tag det af og køl af på et stykke køkkenrulle (det bliver lækkert og sprødt :) - andesværen kan udelades.

Rist valnødderne sammen med en anelse salt på en tør, meget varm pande. Når de begynder at tage farve, tages panden af varmen og honningen tilsættes. Vend godt rundt i nødderne og hæld dem over på et stykke bagepapir, hvor de køler af.

Rør dressingen sammen af olivenolie, sennep, balsmico og honning. Smag den til.
Lige inden servering blandes dressingen i salaten (rucola og iceberg). Kød og valnødder tilsættes og top salaten med de sprøde andesvær. Drys evt. med soltørrede tranebær.

5 kommentarer:

  1. Ja, den plejer at smage fortræffeligt!!

    SvarSlet
  2. Hejsa,
    Kan du give et bud på, hvor mange gram andebryst det cirka drejer sig om? Og ditto med valnødder?

    På forhånd tak.

    Venligst
    Lasse

    SvarSlet
    Svar
    1. Det afhænger af, hvor glad man er for valnødder og hvor mættende salaten skal være :)
      Jeg bruger ca. 400 g. andebryst og 100 g. valnødder.

      Mange hilsner
      Maria

      Slet
    2. Fedt! Tusind tak. Og god jul :-)

      Slet