onsdag den 14. september 2011

Farmors Ovntjød (ovnkød)


Denne ret er en af min bornholmske farmors hofretter. Det var den foretrukne ret blandt børnebørnene, og nu har jeg været så heldig at få fravristet hende opskriften. Retten skal have 2 timer i ovnen, så der skal startes i god tid.

Opskrift til 4
Ingredienser:
6 koteletter eller skinkeschnitzler
1 ds. flåede/hakkede tomater
2 dl. madlavningsfløde
Paprika + evt. grillkrydderi
Salt og peber
1 ds. aspargessnitter
100 g. champignoner i skiver

Fremgangsmåde
Skær fedtet af kødet og bank det godt med en kødhammer. 
Brun kødet i smør på en pande. Læg herefter stykker i et ovnfast fad.
Kog panden af med 1-2 dl. vand og hæld det over kødet. Krydr med paprika, evt. grillkrydderi, salt og peber. Hæld fløde ved og sæt det i ovnen.
Steg i 1 time ved 180 grader.
Hæld tomater, asparges og champignoner i fadet, vendt det rundt og sæt fadet tilbage i ovnen.
Lad det stege videre i endnu 1 time.
Server med kartoffelmos, salat og franske kartofler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar