søndag den 15. maj 2011

Tunmousse

Denne tunmousse lavede til min mands 30 års fødselsdag. Tema'et var 80'erne, så en tunmousse var et absolut must. Denne portion passer til en randform (springform) og rækker som forret til 15-20 mennesker.

Vær opmærksom på, at tunmoussen skal laves et døgn i forvejen!

Ingredienser:
4 dåser tun i olie 
1/2 finthakket rødløg
200 g. mayonnaise

2 spsk creme fraiche
2 spsk tørrede dildspidser
Saft af 2 citron
Salt og peber

10 blade husblas
1/2 l piskefløde
 

olivenolie til at smøre formen

1 stort bundt kruspersille

1 bundt purløg
sorte birkes
1 citron
en håndfuld rucola/baby leaves


Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft.

Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.    
Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.

Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen.
Smør en springform med olivenolie og hæld tunmoussen i.

Lad den hvile i køleskabet til næste dag.

Vend moussen ud på et fad og pynt den med finthakkede purløg og persille. Skyl salaten og put den i hullet. Drys med sorte sesamfrø og pynt tilsidst med citronbåde.

Server med godt brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar